Sota teràpia – Crítica

Les parelles cada vegada són  més diverses i cada vegada fan més ús del modern recurs de la terapeuta. En aquest cas, tres parelles se sotmeten a una dinàmica de grup en la qual s’hauran d’aconsellar entre elles per resoldre els seus problemes. Sota teràpia es defineix com una comèdia brillant, fet que pot tenir diversos significats segons s’hagi vist o no. L’espectador acaba de mirar l’obra i vol recomanar-la, però sobretot perquè és d’aquelles que s’han de comentar i no es pot explicar res.

Cada personatge és excèntric, maniàtic i sobretot molt diferent dels altres. És per aquest motiu que si n’hi ha dos que congenien bé es crea una situació entre còmica i surrealista. Tots sis són divertits per la seva manera d’exagerar la naturalitat dels seus actes. Aquesta és una funció que de ben segur representa experiències molt quotidianes en el món de les parelles en crisi. L’autor va pensar en cada individu per crear tota una vida al darrere. El director i els actors han fet un exercici de precisió per determinar cada detall perquè, al final, haver-s’hi fixat pot fer brillar la qualitat especial de la posada en escena. Sota teràpia juga amb dos perills: per una banda, el risc de caure a ser repetitiva que solucionen amb molt de dinamisme; i per altra banda, les discussions contínues, que potser a vegades esdevenen crits i compliquen la comprensió de tots els discursos.

És  una comèdia en piràmide invertida, perquè primer fa molt de riure i després gens. Però això no és cap defecte, perquè, com és normal, la realitat sol anar acompanyada de la tragèdia. Al llarg de l’obra es van coneixent les veritats ocultes de cada personatge, que tant arrenquen rialles com preocupen. Els actors han fet una feina admirable de detalls que manté a l’espectador a l’aguait, amatent, a l’espera de qualsevol notícia reveladora nova. Les comèdies tan properes juguen a la balança entre la comèdia i els fets seriosos. En tot això hi ha moltíssim mèrit.

Si t’ha semblat interessant Sota teràpia, prova també Absurds i singulars o Avui no sopem. 

 

 

 

3 thoughts on “Sota teràpia – Crítica

  1. Retroenllaç: El test – Crítica

Els comentaris estan tancats.

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: