Be God is – Crítica

Gairebé a mitjanit, quan tota la resta d’espectacles teatrals han tancat el teló, en l’hora menys exclusiva de totes, comença a La Villarroel l’espectacle Be God Is. La tríada de còmics Espai Dual representa una narració sense mots deslligada, o no, d’un rerefons reflexiu. El poder dels somnis i l’autoritat moral del desconegut són la base a partir de la qual els tres embigotats despleguen les seves habilitats artístiques.

En una dimensió centrada en la simplicitat, l’energia del propi cos és el detonant d’una erupció còmica a un altre nivell. Tots tres intèrprets mostren un potencial enorme amb les diferents disciplines musical, teatral i de circ que dominen respectivament, així com amb la varietat de propostes complexes de maneres sorprenents  que cada un és capaç de portar a terme. Així, es crea una codependència entre tots tres que els permet explotar l’energia que porten a dins i suar de mala manera, només amb la finalitat de regalar-ho al públic. Hi ha, en tots tres, molt de potencial. La brillantor que pugui emanar d’un és, en gran mesura, gràcies a la seva voluntat de formar part de l’equip. Entre uns i altres, aconsegueixen deixar bocabadat pel munt de possibilitats sonores i de moviment que sorgeixen de ben pocs materials i el coneixement i treball del cos com a eina.

L’espectacle en la seva totalitat ha sortit del seu inventari, de la seva creativitat i de les seves ganes d’allunyar-se dels convencionalismes. És molt possible que en aquest nou gir hi hagi una voluntat de canvi de paradigma a la qual, més o menys, l’espectador s’hi ha d’afegir. Amb una llum cegadora i una música massa estrident, Be God is treu al públic de la seva butaca de confort i el disposa a deixar-se sorprendre per, perquè no dir-ho, l’afany de lluir-se exposant-se a partir de la ironia i l’absurditat dels gestos quotidians. Propostes com aquestes desperten i criden a qüestionar-se els estaments culturals habituals. Sempre però, amb el talent i la rialla com a millors armes.

Si t’ha semblat interessant, prova també Othelo.

3 thoughts on “Be God is – Crítica

Els comentaris estan tancats.

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: