Dones empoderades en un espectacle agut i, encara més, agressiu

Mafia

Sala Atrium

CARTELL_mafia (1)
Lluís Tudela

Enmig d’una Itàlia que vessa per totes bandes corrupció i màfies, quatre germanes han de tramitar la situació de l’assassinat del seu poderós i influent pare el dia abans del casament d’una d’elles. Totes quatre,diferents malgrat la seva convivència dependent fins ara, han d’aprendre a sobreviure de nou. Aquesta proposta, Mafia, és la bomba que activen The Mamzelles Teatre després de la beca atorgada per DespertaLab per a la creació escènica. Un projecte que veu la llum en mans emprenedores i amb ganes de violència.

A Mafia la cuina, un espai simbòlicament central, permet abastir a les actrius de tot allò que van usant durant l’espectacle. Aquest, crida amb orgull la seva aleatorietat i com, a partir de la paròdia, es pot tractar el drama amb un toc d’emancipació de la dona. L’aposta és perillosa i demana molt de tots els qui hi participen. Elles compleixen amb energia, precisió en els moviments i presència diferenciada de cada personatge dins d’una unitat. El risc rau en la dependència d’altres per a la perfecta consecució de l’espectacle. No passa res si fallen els subtítols o si els ganivets estan massa afilats, però tot amenaça en desdibuixar la introspecció absoluta en l’espectacle.

No només de Mafia és surrealista la trama sinó també unes interpel·lacions molt ben escollides per crear una atmosfera de crua farsa. De fet, aquesta obra, és tan autogestionada que el format mateix ja proclama les idees que defensa l’espectacle. Només les valentes amb ganes de trencar esquemes combinarien l’olor del cafè o l’estofat escalfant-se amb vísceres d’un recentment traspassat, música electrònica a tot drap i joves italianes. És una aposta que al·lucina i enganxa, perquè l’espectador no ha vingut només a mirar, ha vingut a viure-ho.

La Sala Atrium, després de la Trilogia de la imperfecció reprèn una mirada a l’absurd que recordaria a Broken Heart Story sense tenir-hi res a veure realment amb un seguit de propostes que s’allarguen fins el 16 de juliol.

One thought on “Dones empoderades en un espectacle agut i, encara més, agressiu

Els comentaris estan tancats.

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: