Una Kompanyia plena de força, més enllà de l’obra

Nit de reis (o el que vulguis)

Teatre Lliure de Gràcia

ros ribas nit de reis
© ros ribas

De nou és Shakespeare el dramaturg que omple els teatres incansablement. De l’estil del Somni d’una nit d’estiu, Nit de reis va plena d’embolics, equivocacions i joves afers amorosos. Passions que no entenen de lògica social inunden als personatges de la cort, tant nobles com servents de tots colors, entre els quals es troba Viola que, després de creure haver perdut el seu germà en un naufragi, es fa passar per home. L’amor apassionat sense mesura és la base d’aquesta comèdia que no té res a veure amb el títol que l’acompanya.

L’espai contribueix en generar un ambient de temporalitat indeterminada, embolicat de llums de leds estridents i fum, que en conjunt complementen encertadament el que passa davant seu, però arriben a molestar els ulls segons com. Tot, maquillatge i caracterització de tatuatges, suma en la generació d’un ambient de penombra, com si talment no hi hagués res més important a banda de les juguesques que porten de cap els joves personatges. Tot remullat també amb una ambientació musical emmetzinadora de follia, per acabar d’amagar, si en quedava, la mica de tragèdia entre l’humor.

En efecte, Nit de reis és un clàssic. Balla entre aires de poesia i tradició, és de llargada considerable i els esdeveniments estan tipificats.  Ara bé, un cop més, quan es troba en mans de joventuts talentoses cobra un nou sentit molt més àgil i, de ben segur, millor ara per ara. La Kompanyia Lliure es guanya als espectadors per aconseguir la frescor que li calia a l’obra. Amb un toc de relativitat temporal, l’energia juganera es fa contagiosa. De fet, és la clau del seu èxit: la versatilitat i ganes de donar-ho tot amb la seva passió. En la proposta, l’humor i la força aportada són la prioritat, més enllà de buscar una profunditat que, altrament, tindria poca cosa a dir en un context LGTB tan divers i normalitzat.

 

Els comentaris estan tancats.

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: