Un musical sensible i de veritat

Casi normales

Teatre Barts

casi-normales-reparto-e1506351856529

Next to normal, de l’autor de l’aclamada sèrie Thirteen reasons why, és un musical de relativa nova creació a Broadway. Per una banda, manté l’essència de cançons d’un nivell excepcional i estil de vida “made in america”. Per l’altra però, tracta temes poc comuns en un musical com la depressió, l’imperi de les farmacèutiques o les relacions familiars. L’espectacle, amb música en directe, en diu de tots colors amb el format que tant agrada al públic.

Els intèrprets tenen unes veus precioses i, tot i que l’estil de cançó i d’escenografia no suposa cap novetat especial perquè segueix la línia d’altres musicals ja vistos a Barcelona com Rent, gaudeix d’un aire més suau, emocional i menys cridat. La traducció al castellà no és perfecta, perd un punt de sonoritat pel camí. És cert però, que l’esforç vocal és molt rellevant i tanta complicació queda dissimulada per unes veus realment de qualitat.

Casi normales és un espectacle dur, gens coherent amb la publicitat que se n’està fent, que desllueix l’espectacle perquè apunta cap a quelcom comercial quan, segurament, el que realment captiva és com de personal i emotiva arriba a ser. És molt probable que la música roquera guanyi partit a la trama, que comença com a protagonista i acaba afluixant per ser només l’excusa. De totes maneres, Casi normales no és el que sembla des de fora, i això és bo i arriscat.

 

One thought on “Un musical sensible i de veritat

Els comentaris estan tancats.

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: