La casualitat inevitable

Paquito Forever

Almeria Teatre

paquito forever

Flor de nit de Dagoll Dagom comptava amb la interpretació del ballarí Paco Alonso pel paper de Paquito. Ell era un home que, durant el franquisme, va fer carrera com a artista als Estats Units, on va poder expressar-se en llibertat. Esclau de la censura i les llibertats coartades, aquest home, per alguns un ídol i per altres un testimoni anònim més, és el símbol de la vida artística espanyola. Així doncs, no és estrany que Paquito Forever, títol massa comercial, vagi dirigit a ell, o a allò que ell representa.

Sigui interessant o no tant, el que crida l’atenció és la intensa compenetració entre el duet de piano i interpretació, en mans de Gerard Alonso i Joan Vázquez. Entre un i l’altre situen damunt de l’escenari la història d’una vida a partir del monòleg. Des de la dansa, el cant i la interpretació, Vázquez ja representa la nova cara del Paquito des del Flor de Nit a l’Almeria Teatre, l’estrena del qual gairebé coincideix amb la mort de l’homenatjat Paco Alonso. Així, esdevé el testimoni d’una història que es pot fer una mica seva.

La força de la base, la idea de l’espectacle, és relativa, segons el nivell d’admiració incondicional cap al personatge. Per tant, el gran pes el sosté un caràcter fort en l’actuació. Així, el personatge, que passa per diversos estadis emocionals, és qui aguanta en tot moment l’espectacle, que té alts i baixos, amb passió i sobretot versatilitat. Tenint en compte la localització, íntima i buida, els protagonistes són només l’actor i cada símbol que els vestits aporten i ajuden a deixar sol, però ple del seu passat, el personatge.

És una història llarga i pot quedar una mica allunyada de l’espectador jove, fet que es contraposa amb dosi d’humor combinades entre el drama per generar un monòleg de molts colors. Paquito Forever pot emocionar quan apel·la directament a records que una part del públic comparteix o s’hi sent identificat, sobretot ara que la manca de llibertat és el pa de cada dia.

Paquito Forever és recomanable pels admiradors de la història de Paco Alonso

 

 

 

Els comentaris estan tancats.

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: