El gran cabaret del fatídic Berlín

Cabaret

Teatre Victòria

cabaret
Daniel Escalé

Cabaret és un famós musical situat a Berlín, en l’època d’entrada del nacionalsocialisme. Entre foscors, s’hi amaga el Kit Kat Club, on homes i dones poden gaudir dels plaers lliurement. La jove Sally Bowles i Cliff, escriptor sense inspiració, donen fruit a un romanç gens tradicional mentre, al seu voltant, els dictats estrictes no paren d’augmentar. De forma progressiva, l’espectacle canvia el seu to de “vida divina” per l’enfosquiment necessari. És sorprenent aquesta voluntat, no només de buscar el gaudiment, sinó també d’evitar amagar el propòsit real de l’espectacle. Es pot considerar, doncs, un encert situar els majors moments agredolços al final de cada acte.

El format que el gran musical presenta el guia un mestre de cerimònies que determina el nivell i la forma que segueix l’espectacle. Ell alterna les diferents trames amb la vida de cabaret, gens aliena a la situació que viu la seva ciutat. D’aquesta manera, l’espai protagonista pel qual rep nom aquest musical és més la via, el camí, per explicar la història que no pas el contingut. Cabaret, un gran muntatge, trepitja fort amb apostes de gran format com la música en directe, un cos específicament de ball o l’ambientació total de l’escenari. Hi ha molts canvis de decorat, de vestuari i moviments d’actors que han d’anar quadrats, de manera que, tot i el risc, qualsevol discordança és intolerable i desmereix una butaca pagada a preu d’or.

Referent a la interpretació, qui veu els covers posant cara als papers principals, com succeeix en molts casos, malgrat la inicial decepció per l’inesperat, descobreix que el talent hi és de totes maneres i potser, fins i tot, les ganes són especials. La cara coneguda no garanteix, malgrat que no es pugui afirmar amb rotunditat, l’èxit de l’espectacle. Cabaret es situa entre els musicals d’alt pressupost i, a la recerca del seu lloc entre els grans, s’engalana amb elements de qualitat més que suficient per il·lustrar quelcom entre plaent i absolutament desagradable de veure.

Cabaret és l’espectacle per aquells que prefereixen pagar més pel gran format.

 

 

 

 

 

Els comentaris estan tancats.

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: