Una imatge de bellesa i emocions

Macbeth

La Seca Espai Brossa

la seca
Xavi Olmos

“Fair is foul and foul is fair”, paraules presents durant tot l’espectacle, latents en una història d’afany i insatisfacció. Macbeth parla d’un jove i exitós noble escocès a qui la predicció d’unes bruixes encamina cap al mal i li corromp el seny i el país. El pronòstic que serà rei el porta a l’assassinat, traïció, guerra i abandó. Un espectacle que comença amb música per desencadenar la metàfora del mal des d’un racó imaginari.

La companyia Teatrebrik aterra a la gran ciutat, ensenyant el seu art i les seves ganes de treballar a La Seca. La peça és un Macbeth de Shakespeare amb aires de Madmax, de vent i de soledat. Durant l’evolució dialèctica del jove noble Macbeth prenen protagonisme les imatges, recreades amb molt de detall per a trobar una visió essencialment poètica. La sorra, l’aigua, el paper, l’aire, els animals i fins i tot la llum o foscor prenen un significat simbòlic específic.

El protagonisme de l’objecte passa per sobre dels actors. En certa manera, tantes bones idees van un punt grans a la interpretació que ofereix l’espectacle per una intensitat, en segons quin moment, poc orgànica. Ara bé, la bellesa i transcendència dels mots hi és present com a repte i plena d’èxits amb una escenografia i muntatge de nivell. Macbeth és teatre per excel·lència, aquest cop des d’un punt visual renovat i personalitzat.

Un clàssic reinterpretat només pot ser una arriscada però bona notícia.

2 thoughts on “Una imatge de bellesa i emocions

  1. Trobo que el comentari fet per “Perepunyetes ” és del tot desencertat. Estic totalment d’acord amb el comentari fet per la Judit Martínez. En destaco un quants elements que m’han agradat especialment. He trobat molt encisadora la manera d’acollir l’espectador dins la sala amb una melodia sinuosa i molt ben interpretada per les tres fades i els efectes aeris dels ventiladors que et porten dins d’una dimensió etèria. Pot ser si que la posta en escena un xic arriscada té alguns aspectes que no acaben de ser ben resolts o que no aconsegueixen al meu parer l’efecte buscat. Com per exemple les lluites d’espases o la gelatina transparent …

    Liked by 1 person

Els comentaris estan tancats.

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: