Desvergonyits i amb passió

Requiem for Evita

La Seca Espai Brossa

requiem for evita
May Zircus, Gerard Oliva, Jan Forrellat, Tristán Pérez-Martín

Un col·lectiu gairebé sectari de devoció a Evita Perón es disposa a celebrar el sant ofici litúrgic en honor a la seva divinitat. Ells són humils nois de barri moguts per la fe cega cap a algú que guia els seus passos però ni tan sols coneixen. Per ella canten tango, flamenc, i grans musicals, sempre dedicats a la seva vida i proeses. D’aquesta manera es construeix el que seria la paròdia d’una missa descarada. Requiem for Evita és una acció performativa que porten amb molta empenta i seguretat.

La qualitat vocal és enorme i la versatilitat amplifica el ventall d’accions que porten a terme, que entre comèdia boja no hi falta lloc per la reivindicació real.  Si l’antítesi de car i ossos és possible, s’han de poder portar a l’escenari de La Seca argument i creença, broma i llàgrima, xandall i tacons. De fet, no cal gaire més que un altar i un piano per rememorar quelcom que s’acaben de treure de la màniga i ja causa sensació arreu per les ganes, la qualitat i sobretot pel desvergonyiment, els dos pebrots ben posats primer per idear-ho i després per defensar-ho cada nit amb un èxit estrepitós. També l’espectador, partícip de la celebració, especial cada dia, es va acostumant a la imprevisibilitat i sobretot al títol “i per què no” que encapçala la minsa por a trencar barreres i esquemes. D’aquesta manera, del públic en sorgeixen fidels, nous adeptes a la religió perona a cada funció que passa.

Evita Perón, líder de masses, omple els seus discursos populistes d’un to antiquat que grinyola però a la vegada dota l’ambient d’encara més incertesa còmica. Per altra banda, un altre element de discòrdia és potser el paper principal, que tant pot ser encarnat per Ivan Labanda com per Anna Moliner. És inevitable pensar que seria interessant veure el mateix espectacle i trobar els canvis que un o altra aporten. I a la vegada pensar que un personatge tan polifacètic com aquest duplicat pot llegir-se des de visions molt diferents, però creure que el gènere de l’actor pot determinar-ne el significat és caure de nou en les creences caducades de la petita Eva Perón.

Gran Santa Evita, mare dels treballadors, què diries si sabessis quin elenc de fidels et venera cada setmana!

Els comentaris estan tancats.

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: