Destrozar el hielo en cada mordisco

Masticar hielo

Teatre Tantarantana

Mastica Hielo - El Eje
© Aitor Rodero

Si Qui té por de Virginia Woolf ja va ser una proposta trencadora i maleducada, la versió de la companyia El eje, Masticar hielo, li dóna encara tres voltes més. Els personatges són més bèsties, criden més i acaben de fer el que els hi dóna la gana sense vergonyes. Així s’ho han pres l’equip, que ja per començar trenquen amb el tòpic de fer seure al públic abans d’iniciar la funció, i acaben sense invitar ningú a aplaudir. A més, el concepte pròpiament ha guanyat força a partir de la lamentable censura que han rebut a Facebook, segurament un detonant més per trobar el pati de butaques ple.

Masticar hielo compta amb un repartiment passat de voltes, amb ganes d’esgargamellar-se i deixar tota l’energia en cada funció. Amb aquest oferiment generós, el públic viu un viatge emocional entre desconcertant i catatònic. El muntatge és una bestiesa, és molt fort i agressiu. Amb el coixí de l’estil llibertari que ofereix el Tantarantana, fet que aconseguirà definir el seu lloc dins del panorama teatral barceloní. L’obra està molt ben parida i té una mica de tot. Si bé és cert que cal seguir fent-se la pregunta de si realment és necessari fumar a tots els espectacles, aquest esgotament per intoxicació de l’espectador no és culpa seva.

El eje aconsegueix posar a to i manté el llistó que ha definit des de bon principi. L’obra, que segueix sent dura amb la psique dels personatges i amb els estigmes socials, prova de fer una passa cap a l’actualitat amb una remenada important de rols. Per aconseguir-ho, amb ben poc fan molt. Una habitació de quadres no és una gran feinada però aconsegueix generar el matís pedant necessari que acompanyen les incomptables ampolles d’alcohol i res més que un sofà i la roba adequada. Companyia El eje, cal recordar aquest nom, perquè els actors es destrossen a cada funció sense límits, amb ganes de trepitjar fort projecte a projecte.

 

 

 

Els comentaris estan tancats.

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: