Cau la nit al regne d’Uruk

El poema de Guilgamesh rei d’Uruk

Teatre Grec

guilgamesh_c_bito_cells_3
Bito Cels

Així es ven la inauguració del festival Grec d’enguany. Un espectacle de la mà del folklore internacional i de la tecnologia com a factor d’explosió escènic, i també a cavall entre l’èxit i la voluntat de simplicitat. Intenta posar cara a un festival que representa la ciutat amb orgull durant un mes, i no ha aconseguit impressionar als més de mil espectadors de l’emblemàtic teatre.

Els elements hi són: tots els actors, fins i tot aquells que no tenen ni una sola frase, es venen com a estrelles del teatre català. A més, l’aposta escenogràfica amb projeccions sobre una base que busca el retorn a la senzillesa de la natura és, com a mínim, significativa. Però cal tenir en compte quines cartes es tenen abans de triar el joc a què es vol jugar, i en un espai tan gran que exhala magnificència, cinc actors narrant un conte durant gairebé dues hores queda poc actiu.

Val a dir que s’ha apostat per moviments coreogràfics orgànics, i que absolutament ningú coixeja durant l’espectacle. És cert però, que voler semblar gran sense fonament genera decisions qüestionables com la presència d’animals quan és evident que un escenari no és el seu lloc natural d’estar-se, o bé comptar amb tan sols una dona de cinc narradors protagonistes sense una justificació gaire fonamentada.

Les bones idees, els noms que presumeixen de garantir qualitat i èxit, el pressupost prou ajustable, semblen peces guanyadores que resulten en un contacontes que, malauradament, no eclipsa l’atenció de res ni ningú i esdevé monòton sense voler-ho. No obstant això, l’energia es troba present en moments puntuals molt concentrats, que vibren al voltant de l’experiència que suposa trobar-se al Teatre Grec.

Barcelona arrenca forta malgrat que l’impacte fa tremolar tan sols en petits instants d’un espectacle llarg. 

 

One thought on “Cau la nit al regne d’Uruk

  1. Retroenllaç: Onades de persones

Els comentaris estan tancats.

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: