Quan el ministerio de la ficció no és tan extraterrestre

El tràmit

Teatre Borràs

el tramit

El ministeri d’interior ofereix una abundant suma de diners a tres científics per fer un peritatge marcià. Ells, cada un més estrafolari que l’anterior, aprofiten l’avinentesa per embutxacar-se una mica més del que ja tenen entre mans. El tràmit és  un interessant tràmit, que brilla precisament per ser una caricatura fins a cert punt punyent i clarament crítica, però des del sofà. L’autor, Trias de Bes, aconsegueix fer del seu imaginari una realitat als escenaris amb actors de renom a Barcelona i a un teatre, el Borràs, al qual l’oferta ha cridat prou l’atenció.

Els actors han fet la seva feina amb interpretacions apallassades i gestionant l’espectacle de manera àgil. Sobretot ho ha fet el possible alienígena, en totes les seves cares, que és l’estrella de l’espectacle. Quin riure veure David Bagés lluint un repertori interpretatiu prou variat. Així doncs, damunt de l’escenari l’entrega hi és, fins al punt que evidencia carències argumentals. El text perilla per estar un punt suat, amb personatges plans que gestionen les seves emocions horriblement. Els tòpics de gènere, els comentaris  racials despectius i els efectes cinematogràfics limitats allunyen una passa l’obra de l’estil Sota teràpia que busca i ven.

Sigui com sigui, El tràmit és un entreteniment que fa equilibris entre la ficció gairebé de l’absurd i una crítica a la decreixent integritat de les persones quan augmenta el seu poder d’actuació. Certament, és original, gairebé tant que es fa divertit intentar pronosticar els girs argumentals tot i saber que ni la dona de neteja llatina, ni la soltera  d’instints descontrolats sense un home ni els amics que decideixen sobre la  vida sexual de les altres, canviaran el seu recorregut tòpic;cap d’ells. Divertit, però només s’arrisca amb la punta dels dits.

És un espectacle distret, agradable, bo per iniciar la temporada teatral de manera esglaonada.

Els comentaris estan tancats.

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: