Els dinars de diumenge són tan rutinaris que empenyen a plantejar-se la vida

El declive 

Off del La Villarroel  

eldecliveofflavillarroelbarcelona3

Amb dolç parlar d’Argentina es fa espectacle de la vida quotidiana de quatre persones grans. La rutina de quedar cada diumenge evidencia la seva, i la de tothom, impossibilitat de defugir de la vida mateixa que s’ha escollit viure. Arriba l’edat madura i sembla que ja és tard per aprofitar el temps. Els qui ho fan són motiu de safareig i els qui no, la seva pròpia decepció.  El declive pretén acostar-se tan com pot a una realitat que esdevé còmica a la vegada que entranyable.  

Els personatges, tot i que només se’ls coneix durant una hora, resulten ser molt integrals. Cada persona té els seus gestos, el seu caminar i per descomptat una lògica de presa de decisions marcada pel seu bagatge personal.  La veracitat d’aquesta normalitat contrasta amb un espai escènic que els resulta artificial, massa teatre i a molta imaginació de distància de ser el menjador de casa, malgrat posseïr elements essencials. De tota manera, és bonic i fa realment especial la peça veure representats els avis de tothom en aquests quatre intèrprets que han creuat l’oceà sense perdre la intensitat.  

El declive camina per la vida mateixa i s’acosta massa a un reaccionar estratosfèric, de burlar-se del desastre, pel simple fet que, sense cap por ja dels observadors, tot l’equip artístic demostra viure les inquietuds amb la pressa que la mort imposa.  És, de fet, una trobada molt personal i única, en aquest racó de nit on la mitjana d’edat del públic es veu àmpliament superada per la de la companyia.  Nelson Valente ha ideat un relat que viu d’inquietuds de l’imaginari col·lectiu que cada vegada sonen més, però, sens dubte, es guanya el públic amb un repartiment ric d’experiència i sobretot integral interpretativament. 

 

Els comentaris estan tancats.

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: