Descobrint el nou circ

Backbone

Teatre Grec

carnival cinema
Carnival cinema

No cal l’espectacle de les rareses per parlar de circ. És un llenguatge desafiant, molt més disciplinat i dolorós del que aparenta precisament per amagar la fortalesa exigida. Tampoc són necessaris elements de construcció escènica més que aquells que la natura proveeix. D’aquesta manera, amb un exercici completament orgànic, el treball col·lectiu i coordinat fins al darrer detall és possible buscar i trobar la bellesa de les formes, l’equilibri i nodrir-se de la inèrcia i la fluidesa de moviments. Ara bé, sense perdre mai aquesta voluntat de guiar la respiració del públic i la competició per superar les lleis de la física de forma ascendent entre dansa i acrobàcia.

El col·lectiu Gravity and other myths repten la rectitud de la columna vertebral per experimentar al voltant de la força com a motor social. El col·lectiu front l’individu, el creixement de sumar forces a diferents velocitats i dimensions. La proposta Backbone segueix un relat en el qual els dotze artistes entre teatre físic i guia musical construeixen una peça diversa, d’esglai i de penetració.

El públic del festival Grec segurament no està en la seva majoria acostumat al desafiament de la gravetat d’aquesta companyia de circ australiana, a l’escena que reté l’alè i aconsegueix que qualsevol persona vulgui mirar a tres construccions a la vegada. Per aquest motiu, Backbone brilla en la seva màxima intensitat a l’aire lliure, per ser una peça amb mirada molt estètica, que combina i compenetra la música, els efectes lumínics a la nit i l’acrobàcia col·lectiva. El grup es descobreix amb la naturalitat de qui fa circ com si fos qualsevol cosa.

Els comentaris estan tancats.

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: