Greta és només un nom i el futur és negre

Greta & Friday I: Amor pur

Sala Palau i Fabra Escenari Brossa

Greta-and-Friday-11
Escenari Brossa

Greta & Friday I: amor pur són dos joves que participen en les vagues i protestes Fridays for Future i flueixen en la seva relació amorosa en convivència amb els seus neguits sobre el futur i l’emergència climàtica. És la primera part d’un paquet de dues històries que ha produït l’escenari Brossa per parlar de l’emergència climàtica i l’acció juvenil que se n’ha desprès, però també per donar un espai a dramaturgs d’estètiques més arriscades.

Si Greta & Friday I i II, amb dramaturg, estil i protagonistes diferents, tindran alguna cosa a veure, s’haurà de comprovar veient-les totes dues. El que és segur és que la primera peça d’aquesta saga és un treball amb capes que combina text, música i circ. Les paraules, de fet, tenen una importància relativa i s’entenen potser més com un joc entre els dos personatges que en moments tant són pallassos innocents com ments inquietes, reflexives, amb pors i dubtes compartits sobre el futur i el sentit de tot plegat.

Amor Pur és un treball un punt dispers, que juga a ser desordenat igual com ho són les angoixes pròpies de saber que ni salvar la humanitat, ni frenar el canvi climàtic, ni créixer feliç en l’amor està en mans d’una sola persona. En conjunt es tracta d’una proposta molt simbòlica i visceral. Exigeix també als artistes una inesperada versatilitat i implicació en un alt nivell enèrgic. De fet, en moltes ocasions sembla que l’espectacle lluiria més en un espai obert, on les acrobàcies tindrien més aire, però les mirades intenses i els silencis punyents es perdrien. Sigui com sigui però, el repte assolit ha estat aconseguir tractar dos temes tan diferents en una sola proposta com l’amor i l’emergència climàtica, evitant la mirada paternalista de creure que són els dos únics neguits de les persones adolescents.

 

 

 

One thought on “Greta és només un nom i el futur és negre

  1. Intensitat, reflexió, moviment, acrobàcia. Desencadenament de paraules extremadament sintètiques que tot ho diuen, tot ho expressen. Tu, jo, i la profunditat de tots els matisos.

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: