Dona/Història/Identitat, 7 de març

Dona/Història/Identitat

Teatre Alegria i Teatre Principal de Terrassa

Aquest dissabte Terrassa va acollir una jornada teatral amb la mirada en la història de diverses regions des del testimoni femení. La Conquesta del Pol Sud, companyia de teatre documental, situa damunt l’escenari tres dones interpretant-se a elles mateixes per mostrar una història col·lectiva. La trilogia documental, on les emocions tremolen per l’expressió de la realitat personal més sincera que qualsevol interpretació magistral, hibrida la història de vida amb un fort component d’exposició del fet teatral, de transparència en el que es mostra.

El resultat ha estat un cap de setmana feminista per mai deixar d’escoltar i aprendre. És cert que la companyia la formen dos homes parlant de dones, inevitable i imperdonable a la vegada, però es fa palès un esforç per acompanyar i escoltar damunt l’escenari. Així es recorda en tot moment que el teatre social no entén de fronteres de ficció, ensenya tota la veritat. No hi ha actrius, hi ha protagonistes.

Tothom n’aprèn una mica de cada peça, les vivim diferent i n’experimentem emocions úniques. Aquí una petita mostra:

claudia
Claudia

Claudia, que va descobrir als vint-i-un anys que era filla de desapareguts durant la dictadura argentina i la seva família militar l’havien estat enganyant.

+ info 

Un espectador ha dit… Surt amb una idea molt clara. Val la pena preservar la memòria històrica per tal de conèixer el relat de la nostra vida.

raphaelle

Raphaëlle

Raphaëlle, que explora la divisió binària des de la seva experiència com a transgènere.

+ info

Un espectador ha dit… M’ha ajudat a entendre per tot el que passa una persona transgènere. Què significa ser home o dona?

Nadia_012

Nadia

Nadia, que es va fer passar per noi a l’espera d’un futur amb alguna possibilitat durant deu anys en un Afganistan governat pels talibans.

+ info

Un espectador ha dit… Brutal. Busqueu informació i llegiu tot el que pugueu sobre aquesta història de supervivència i autosuperació.

Tres casos d’històries de vida que defineixen el món on vivim, del qual no hem de deixar d’aprendre i descobrir. Un muntatge sobre, transparent, on les imatges i la música catalitzen aquest testimoni de sofriment i força.

Els comentaris estan tancats.

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: