L’emoció que suscita una baldufa tornant a girar

POI (Cia. d’es Tro)

FiraTàrrega, 10 de setembre de 2022

Prop de quatre mil persones s’amunteguen al voltant d’un pobre pastor alt com un sant Pau que feineja endreçant les seves baldufes. Així és com, aparegut d’enlloc, el que resultava ser el millor d’allò que ja no fa ningú, s’ha convertit en un dels espectacles amb més assistència i el que més ressona en el boca-orella del nou circ per a tots els públics. En un racó de món prop de l’arbre on hi nien les baldufes, POI experimenta i desafia les possibilitats imaginables amb aquest innocent joc de corda i fusta.

Guillem Vizcaíno, Cia d’es Tro, un temps després que unes baldufes modernes i plasticoses protagonitzessin les modes passatgeres de les escoles, ret un captivador homenatge a aquest joguet tradicional. Hores i hores de pràctica i confecció l’han convertit en aquest entranyable personatge que contagia la fascinació i entusiasme per l’equilibri hipnòtic d’aquest objecte giratori. La tècnica i la gràcia juntes aconsegueixen que les persones amontonades al voltant de l’escenari caiguin immerses en l’ecosistema i el tarannà vital del pastor. POI és, al cap i a la fi, un retorn al jugar col·lectiu que s’assaboreix com l’anhelat retorn a les places.

Ja venia de gust tornar a aguantar la respiració esperant que el truc surti bé o riure’s de tot allò que s’arriba a fer i ser quan és el personatge qui t’ho mana. Perquè més enllà de l’excel·lent i virtuosa tècnica i originalitat de la disciplina elegida, l’èxit de POI rau en l’afany per recuperar l’amor perdut. Guillem Vizcaíno i tot l’equip han sabut construir aquest despistat pastor de baldufes ancorat en la innocència i la curiositat del joc de les voltes. Un impressionant joc de voltes embolcallat per un clam a oblidar-se del món i refugiar-se en la vida senzilla, despreocupada per una estona del pas del temps i els problemes de fora per deixar lloc, simplement, a encuriosir-se, divertir-se i gaudir.

Cia d’es Tro

Els comentaris estan tancats.

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: